On sale

On sale

zaterdag

17 december

New Cool Collective

€ 22,50*

20:00

20:30

Grote

* INCL. €1,50 SERVICEKOSTEN

Dit is het verplaatste concert van zaterdag 18 december 2021. Tickets blijven gewoon geldig voor deze nieuwe datum. Kaartkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

Jazz, dance, funk, latin, salsa, afrobeat: New Cool Collective zorgt voor een dansfeest waar de vonken van af vliegen.

Het begint allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium staan. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidt dit tot het achtkoppige New Cool Collective, waarmee de band ontelbaar vaak heeft gespeeld in de hipste clubs en op festivals over de hele wereld, in de vaste 8-koppige bezetting of als 19-koppige bigband. Daarnaast werkte NCC afgelopen jaren samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.

In 2018 viert New Cool Collective zijn 25-jarig bestaan groots in een uitverkochte Melkweg met een breed scala aan gasten waarna de band opnieuw de studio in duikt om te werken aan nieuw materiaal. Tijdens de opnames neemt de band een stap in een nieuwe richting. Waar op voorganger Electric Monkey Sessions 2 het psychedelische cumbia geluid centraal staat keert de band op Dansé Dansé terug naar waar het allemaal begon, de dansvloer. Het resultaat is een dansbare mix van 80’s drumcomputers, quirky synths en Afrikaanse ritmes. Ook in het coronajaar 2020 zit de band niet stil, er verschijnt een vervolg op de samenwerking met Matt Bianco getiteld High Anxiety. In 2021 verschijnt het nieuwe album van New Cool Collective waarvoor de band op dit moment in de studio zit.

Fysieke tickets zijn te koop bij Velvet Music.

Let op: dit is een staand concert.

OOK LEUK

OOK LEUK