On sale

On sale

woensdag

23 november

MTV'S HEADBANGERS BALL TOUR 2022

€ 28,50*

19:00

19:30

Grote

* INCL. €1,50 SERVICEKOSTEN

Tijden

19:30 - 20:15 Artillery

20:30 - 21:20 Whiplash

21:35 - 22:30 Xentrix

22:45 - 00:00 Vio-Lence

Dit is het verplaatste concert van woensdag 24 november 2021. Tickets blijven gewoon geldig voor deze nieuwe datum. Kaartkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

MTV Headbanger’s Ball is niet alleen een eerbetoon aan de cult-tv-show uit de jaren 80, die de basis was voor veel grote metalbands die we nu kennen. Het laat zien dat de muziek nog altijd even relevant is! Het is een avond vol thrash metal.

VIO-LENCE
De band uit Californië staat voor de essentie van thrash metal. De jongens stammen af van de tweede golf van Bay Area Trashers uit de jaren ’80, met Robert Flynn op gitaar, voordat hij Machine Head oprichtte. Vio-lence staat bekend om agressieve thrash metal zonder technische snufjes. Thrash zoals thrash hoort te zijn, zonder franje recht voor je smoel.

XENTRIX
De Engelse band Xentrix begon in 1984 onder de naam Sweet Vengeance. In 1989 bracht Xentrix het eerste album "Shattered Existence” uit. De bekende plaat "Ghostbusters" LP en het succesvolle "For Whose Advantage" album volgden. Daarna volgde tournees met Annihilator en Despair. In 1997 ging de band uit elkaar en met een paar korte intermezzo’s herenigde de band zich in 2013 op Bloodstock UK en een paar shows met Overkill en Kreator. Met een vernieuwde line-up brachten ze in 2019 het comeback-album "Bury the Pain" uit. Zonder tijd te verspillen, is het vervolg hierop geschreven, opgenomen en gemasterd, klaar voor release later dit jaar via Listenable Records.

WHIPLASH
Whiplash komt dan wel uit New Jersey, de band heeft absoluut niets te maken met het Bon Jovi-geluid. Deze thrashers zetten de metalstandaard van de jaren 80 tot ver in de jaren 90. Alleen al de titel van het album "Thrashback" uit 1998 spreekt voor zich. Nu is het weer tijd voor een „thrashback“, wanneer ze de podia betreden in hun krachtige powertrio-bezetting.

ARTILLERY
De Denen van Artillery maken de line-up compleet met hun door power metal doordrenkte thrash. De band is al sinds de jaren ’80 bezig, en dit Deense dynamiet belooft het hart van een echte trasher sneller te laten kloppen!

Fysieke tickets zijn ook te koop bij Velvet Music.

OOK LEUK

OOK LEUK