On sale

On sale

zaterdag

3 december

MOSS

€ 21,50*

20:00

20:30

Grote

* INCL. €1,50 SERVICEKOSTEN

De elfstedentocht is te onzeker. Een nieuwe James Bond te zeker. Moss is meer als die reizende oom. Je weet nooit wanneer hij langs komt, maar als ie er is hangt iedereen meteen aan zijn lippen. Het eerste wat opvalt bij het luisteren naar de nieuwe liedjes van Moss is de rust in het geheel. Dit is geen bij elkaar geraapt gelegenheidsalbum. Dit is een band die een levenswerk aflevert. Een band die elkaar na jaren weer gevonden heeft in de studio. En wat voor studio! De albumtitel HX verwijst naar Hoogcruts, de naam van een eeuwenoud, Zuid-Limburgs klooster dat vele verwoestende branden gekend heeft, maar evenzovaak weer herrees. “Metafore!” zou Il Postino nu roepen. Moss is terug.

Moss wordt in 2003 opgericht en speelt vanaf de eerste dag mee in de indie-eredivisie. Dit doet de band met ijzersterke songs en een veelzijdige sound die door zowel fans als critici zeer worden gewaardeerd. Van indierock tot psychedelica. Modern en tijdloos tegelijkertijd. Moss brengt een uniek geluid ten gehore en weet zichzelf steeds weer te vernieuwen en te verbeteren. Bij iedere plaat die de band uitbrengt ontpopt Moss zich keer op keer als een herboren koersbepalende act.

Het voorprogramma van de avond is Robin Kester. Als angst je ervan weerhoudt om dingen te doen, wordt je wereld kleiner. Die angst overwinnen door nieuwe, soms zenuwslopende situaties het hof te maken, is het uitgangspunt van de Nederlandse artiest en muzikant Robin Kester. Kesters experimentele pop ademt een vage euforie en donkere spanning uit: de sensatie van je synapsen die op alle cilinders schieten voordat ze in volledig gevormde gedachten veranderen. Zwevend tussen de buitenste regionen van kamerpop, elektronische muziek en psychedelische rock, schrijft Kester geheel avontuurlijke muziek.

Fysieke tickets zijn ook te koop bij Velvet Music.

Let op: dit is een staand concert.

OOK LEUK

OOK LEUK