On sale

On sale

vrijdag

21 oktober

De Likt | Afscheidstour

€ 20,00*

20:00

20:30

Grote

* INCL. €1,50 SERVICEKOSTEN

De Likt
De Likt brak in 2015 bij het grote publiek door met hun eerste single ‘Ja Dat Bedoel Ik’. Kort daarop volgde het naamloze debuutalbum met singles als ‘Bloed Aan De muur’ en ‘Finidi George’. Hiermee eisten frontman Jordy Dijkshoorn en producer-duo Giorgi Kuiper en John van Beek hun plek op in het Nederlandse livecircuit. Zo’n beetje elke zaal en elk festival in Nederland speelden ze plat met hun energieke liveshows vol stagedives, crowdsurfen, moshpits en walls of death. In 2016 bleek De Likt zelfs het liverecord van meest gespeelde festivalshows in Nederland te dragen.

In 2020 zou het drietal hun derde album uitbrengen. Het vinyl was gedrukt en een tour langs de grote podia van het land gepland. Zelfs de eerste single, met dezelfde titel als het album: ‘Ctrl-Alt-Delikt’ was al uit, toen alles door voor de hand liggende reden gecanceld werd. Gedurende de pandemie bracht De Likt de singles ‘Man van de Kopstoot’ (ft. Jerry Hormone) en ‘De Vunkinator’ (ft. David Vunk) uit, maar wát keken ze uit naar het moment dat het album naar buiten kon. En vooral: wat keken ze uit naar het moment dat ze eindelijk weer konden gaan touren.

Op ‘Ctrl-Alt-Delikt’ flirt De Likt met een retro-digitale, soms early 90’s game-achtige sound. Tegelijk zoekt het steeds een organische, soms analoge vibe op. De plaat die is gedrukt op transparant vinyl en de bijbehorende hoes van transparant plastic, stralen dezelfde combinatie uit. Op het album knalt De Likt als vanouds, maar bewijst het ook een volwassen act geworden te zijn.

Subfiction
SUBFICTION is een mysterieuze artiest die organische en elektronische/machine-gebaseerde elementen onderzoekt in zowel visuele als muzikale werelden. SUBFICTION leidt de luisteraars tussen deze werelden en onderzoekt tijdens zijn tracks en performances het grensgebied tussen realiteit en fictie. De eigenschappen en wezens van de virtuele werelden zullen contrasteren en harmoniseren met het geluid. De muziek past goed bij artiesten als Four Tet, Floating Points and Ross from friends.

Fysieke tickets zijn ook te koop bij Velvet Music.

OOK LEUK

OOK LEUK