On sale

On sale

vrijdag

2 december

BRUUT!

€ 17,50*

20:00

21:00

Kleine

* INCL. €1,50 SERVICEKOSTEN

BRUUT! heeft een metamorfose ondergaan; op hun nieuwe album ‘Zest’ nemen zij de luisteraar mee naar een wereld waar stroboscopen en Spaghetti Westerns elkaar ontmoeten. Alsof Keith Flint de filmset van ‘A Fistful of Dollars’ op komt lopen. Op nauwkeurige wijze wordt door de immer zwart-wit verpakte band met instrumentaal vakmanschap ieder genre in de popencyclopedie overgoten met de sound van goedkope Oost-Duitse orgels, moddervette synth-bassen en een speelgoedsynthesizer.

Een nieuw label –Excelsior Recordings – en een nieuwe sound: op Zest hoor je hoe sprekend instrumentalemuziek kan zijn, waarbij aangetekend moet worden dat stilzitten uitgesloten is door de meditatieve, zuigende grooves die smaken naar meer.

Al een decennium lang spreekt de filmische en energieke muziek van dit Amsterdamse viertal tot de verbeelding van menig clubbezoeker en festivalganger en weten zij overal waar ze komen een memorabele show neer te zetten. Hun genre-overstijgende muziek bracht hen naar landen als Japan, Turkije, Suriname, Burkina Faso, Rusland en Spanje, en bezorgde hun in Nederland een grote schare trouwe fans. Met Zest heeft BRUUT! een stap gezet, een sprong gemaakt, naar een nieuw genre. Hoe dat alles klinkt? Tsja, deze band in een hokje plaatsen is vrijwel onmogelijk; BRUUT! is zijn eigen genre.

Fysieke tickets zijn ook te koop bij Velvet Music.

OOK LEUK

OOK LEUK