On sale

On sale

zondag

13 november

Amsterdam Klezmer Band & Söndörgö

€ 19,50*

20:00

21:00

Kleine

* INCL. €1,50 SERVICEKOSTEN

De Amsterdam Klezmer Band maakte de afgelopen 25 jaar internationaal furore met een onweerstaanbare mix van traditionele klezmer, balkan, gipsy, pop en dansmuziek. Geen wonder dat het klikt met Söndörgő, de Hongaarse band die oude muziek uit de Balkan nieuw leven inblaast. Söndörgő maakte furore op Europese festivals met spectaculair samenspel.

Het Amsterdamse klezmer gezelschap heeft zich in een kwart eeuw getransformeerd van muzikale straatschoffies tot virtuoze muzikanten die de klezmer naar believen kruiden met muziek vanuit de Oekraïne tot Turkije.
Beide groepen hebben heel wat gemeen – muzikaal instinct, verbluffend vakmanschap en honger naar nieuwe uitdagingen – maar de combinatie pakt vooral sterk uit omdat ze elkaar fraai aanvullen. Waar bij de Amsterdam Klezmer Band de blazers domineren, wordt bij Söndörgő het klankbeeld beheerst door duizelingwekkend getokkel op de verschillende varianten van de mandoline-achtige tambura. In de categorie blaaswerk omvat hun arsenaal bovendien een trompet en een virtuoze Roemeense herdersfluit, de kaval.

De twee bands brachten in 2018 samen een album uit getiteld Szikra (Hongaars voor Vonk). De tour die volgde op deze release was een groot succes met highlights op Sziget , Dranouter, Bardentreffen en het Balkan Trafik festival.

Let op: dit is een staand concert.

OOK LEUK

OOK LEUK