Pophistorie

Steun de docu over pophistorie Amersfoort!

In het voorjaar verschijnt een documentaire over de pophistorie van Amersfoort. Van de eind jaren 50 tot nu komen de mensen en bands die er toen toe deden aan het woord. Voor het afronden van dit tijdsdocument hebben we uw steun nodig. Doneer via onze pagina op Voor De Kunst

Het maken van deze documentaire kost heel veel tijd. En een beetje geld. Er moet veel research gepleegd worden, mensen geïnterviewd, redactie gepleegd, bronmateriaal bekeken en heel veel gemonteerd worden. Daarnaast is er geld nodig voor het huren van apparatuur en experts.

De gemeente Amersfoort heeft al een financiële bijdrage aan de documentaire toegezegd. Maar we zijn er nog niet, daarom zijn we een crowdfunding actie gestart! Je kunt zelf kiezen hoe je ons wilt steunen, een klein bedrag of een groot bedrag, van alle kleine beetjes worden wij heel gelukkig! Natuurlijk staat er wat tegenover, wat? Kijk snel op de site!

Volg ons

Facebook groep:
https://www.facebook.com/pophistorie033/

Evenement première documentaire in Fluor:
https://www.facebook.com/events/1054472994574852/

De rijke pophistorie van Amersfoort

‘Willem Wordt Wakker’ van The Butterflies werd in 1958 een hit, ook al bestond de Top 40 nog niet eens. Het is de eerste hit in de popmuziek afkomstig uit Amersfoort. Sinds die tijd zijn er vele hoogtepunten maar ook dieptepunten te noteren in de historie van de popmuziek uit Amersfoort.

De Sopla, een oude sigarenfabriek waar in de jaren ‘60 happenings werden gehouden, de oprichting van de Bond voor Amersfoortse Muzikanten in de jaren ‘70. Concerten in de Markthal, de kraak en het geheel afbranden van de Grachtkerk. De opening van Cultureel Podium De Kelder aan de Lieve Vrouwestraat tot de eerste en laatste editie van festival Torenpop.

Het nieuwe poppodium FLUOR, FC Amersfoort, Archief Eemland, Smulders AV en Gideon Hofland willen onze pophistorie in een documentaire vangen.

Gezocht: film, verhalen, posters, krantenartikelen

Het gaat ons met name om de bands en hun muzikanten, de plekken en de gebeurtenissen uit de Amersfoortse pophistorie. Er is helaas heel weinig film en videomateriaal van onze pophistorie van voor het jaar 2000 en daarom een oproep aan jullie:
Heb jij film-materiaal, video, krantenknipsels of foto’s van de pophistorie? Deel ze alsjeblieft met ons! En vraag ook je oudoom, opa en oma en vrienden of zij ergens iets hebben liggen.

Stuur jouw spullen in via WeTransfer of Dropbox digitaal naar pophistorie033@gmail.com ( link mailto: pophistorie033@gmail.com )
En natuurlijk, als we jouw beelden gebruiken dan komt jouw naam op de aftiteling.

Pophistorie